Foredrag ved Arne Woythal

Fra Murmansk til Stillehavet

Arne Woythal har 40 års erfaring fra politiet. Siden han blev ansat i 1981, har han beskæftiget sig med flere grene af politiets arbejde, men de seneste 25 år har det været drabsefterforskning, der har været hans metier, så derfor kender han dette miljø indgående. Den viden har han bragt ind i sit forfatterskab.

Han debuterede i 2016 og har siden skrevet fem krimier i Rasmus Berg-serien.

Første bind i den nye Kongsvig-serie,om Jenny, udkom den 6. november 2021.

Herudover har han skrevet øjenvidneberetningenI Krig Med Politiettiden som mentor for kriminalpolitichefen i Gerehsk i Afghanistan.

Udover to missioner i Afghanistan har Arne Woythal været udsendt for politiet til en lang række lande, herunder Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Sydsudan samt Ghana, og han har i en periode også fungeret som leder af Sydgrønlands Politi.

Arnes far:

Axel Emil Martin Woythal sejlede i 1940 med fragtskibet Lifland. Det var netop ankommet til Skotland for at hente en last kul, da Tyskland den 9. april besatte Danmark. På den måde kom Axel i allieret krigstjeneste fra dag ét, og han blev dermed krigssejler og oplevede livet og krigen til søs på godt og ondt. Da Axel vendte tilbage til Danmark den 9. marts 1946, havde han været med til at evakuere engelske soldater fra Dunkirk i 1940. Han var blevet torpederet på Nordatlanten i konvoj mod Murmansk i 1941. Jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942. Bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943. Han havde fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944, og han havde været udsat for Kamikaze-angreb ved Ny Guinea i 1945. FRA MURMANSK TIL STILLEHAVET skildrer hele Axels historie, der ud over krigen også handler om venskaber og forhold til kvinder på tre kontinenter.

  • slide
  • slide
  • slide

Kontakt os

Lokalhistorisk Forening for Slangerupegnen

Kongensgade 23,
3550 Slangerup
Tel.: 2099 5435

info@slangeruphistoriskforening.dk

Historisk Forening holder åbent på Arkivet, Kongensgade 18:
Torsdag fra kl. 13-17
Arkivets leder er på Arkivet: Torsdag fra kl. 13-17
Tel.: 4735 2372

Top