Kommende aktiviteter:

Aktiviteter i 2023

Onsdag den 4. januar 2023

Afsløring af Vægtergangen

Vægtergangen blev afsløret ved fremmøde af ca. 60-70 personer som festliggjorde højtideligheden, samt borgmester Tina Tving Stauning for afsløring af det nye gadeskilt og efterfølgende tale.

 

Se flere billeder her


Tirsdag den 25. april 2023

fortalte professor ved Aalborg Universitet Poul Duedahl om: Anbragt på Livø

Hvor gør man af mennesker, som er uønsket i normalsamfundet fordi de stikker ud og stikker af? Poul fortalte meget medrivende og vidende om emnet. Isolations Anstalten blev indrettet i 1911 efter idé af lægen Christian Keller og helt frem til 1961 husede i alt 743 såkaldt ”kriminelle, asociale og moralsk åndssvage" mænd. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde.

Se flere billeder her


Åbning af ny sæson i Den Gamle Smedje

Efter en lang, mørk vinter kunne vi endelig slå dørene op til Den gamle Smedje. Det skete lørdag den 6. maj og traditionen tro var den røde snor spændt for indgangen og vi havde fået vores afgående sognepræst, Caja Winterø, til at klippe snoren over.

Se flere billeder her


Udflugt til Maribo Domkirke

Vores udflugt: SØNDAG DEN 14. MAJ 2023

Vi kører til Maribo Domkirke, hvor vi vises rundt med 1 eller 2 guider. Herefter kører vi til Café Victoria i Lolland Centret hvor vi spiser en god frokost. Bussen kører os nu til Bandholm, hvor vi hyrer veteran damptoget og kører til Maribo t/r, Om bord hygger vi evt. med en ”lille én” eller hvad vi nu finder på.

Se flere billeder her

Kontakt os

Lokalhistorisk Forening for Slangerupegnen

Kongensgade 23,
3550 Slangerup
Tel.: 2099 5435

info@slangeruphistoriskforening.dk

Historisk Forening holder åbent på Arkivet, Kongensgade 18:
Mandag fra kl.  9 - 12
Arkivets leder er på Arkivet: Torsdag fra kl. 13-17
Tel.: 4735 2372

Top